Policajti objasnili sériu vlámaní v okrese Humenné.Nesplácal tovar kúpený na splátky.Nevrátil požičané peniaze.Zlodej kradol železo a hliník.Zmizol kompresor za viac ako 11 500.- €.Ukradli telefónny kábel.Z traktora ukradli reťaze.

08.03.2011 Celý región

Policajti objasnili sériu vlámaní v okrese Humenné: Humenskí policajti obvinili včera z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody troch mužov (18, 16 a 32 rokov) z obce Slovenská Volová, okr. Humenné.
Obvinená trojica má na svedomí tri krádeže rôznych vecí v obci Slovenská Volová a dve v obci Pakostov. Kradnúť začali 10.2.2011 v Slovenskej Volovej, kedy v noci ukradli z dielne pri jednom z domov malotraktor, ktorý následne predali. Pokračovali 18.2.2011 v obci Pakostov, kde sa vlámali do jednej z chát. Chatu prehľadali, ale keďže nenašli nič čo by dokázali speňažiť, odišli preč bez lupu. O deň neskôr sa opäť vrátili do obce Pakostov a vlámali sa do jedného z rodinných domov. Z neho ukradli dva páry jelenieho parožia - 1 pár vidlový desatorák a 1 pár nepárny dvanástorák. Posledných dvoch krádeží vlámaním sa dopustili 25.2.2011 vo večerných hodinách, kedy sa vlámali do dvoch rodinných domov v obci Slovenská Volová. V prvom si do mobilu odfotili drevenú starožitnú komodu, následne prehľadali celý dom a keď nenašli nič cenné, tak z domu odišli. Fotografie komody ešte v ten deň, v úmysle predať, umiestnili na internetové stránky. Následne sa vlámali do druhého domu, kde z rámu vyrezali obraz - olejomaľbu s náboženským motívom s vyobrazením Ježiša a holubíc. Tento odfotografovali, ukryli ho na iné miesto v dome a jeho fotografie tiež umiestnili na internetové stránky v úmysle predať ho.
Celkovo spôsobili obvinení škodu vo výške 3 090. - €.

Nesplácal tovar kúpený na splátky:
Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil včera zo zločinu úverového podvodu 35 ročného muža zo Sniny.
Obvinený Sninčan od marca 2009 až do apríla 2010 uzavrel v rôznych sninských predajniach sedem zmlúv o kúpe tovaru na splátky. Na splátky si takto kúpil rôznu čiernu techniku, záhradnú techniku a dva bicykle. Pri uzatváraní zmlúv uviedol meno zamestnávateľa, u ktorého však nepracoval nakoľko bol nezamestnaný a poberal dávku v hmotnej núdzi. Splátky vždy začal splácať avšak po určitej dobe s tým prestal.
Celková spôsobená škoda pre spoločnosť poskytujúcu pôžičky bola vyčíslená na 3 799,89. - €.

Nevrátil požičané peniaze:
Svidnícky policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie z prečinu podvodu 52 ročnému mužovi zo Stropkova.
Obvinený Stropkovčan si 10.8.2010 požičal 5 000. - € od konateľa istej svidníckej firmy. Peniaze mal vrátiť do 31.8.2010, avšak termín vrátenia pôžičky nedodržal, čím takto veriteľa uviedol do omylu, aby sa ku škode na jeho majetku obohatil.

Zlodej kradol železo a hliník:
Na polícií v Kurove oznámil včera 55 ročný Bardejovčan krádež vecí z drevenej kôlne v obci Cigeľka, okr. Bardejov.
Zatiaľ neznámy páchateľ sa do kôlne pri neobývanom dome vlámal v období od 23.2.2011 do 7.3.2011. V spodnej časti vytrhol dve drevené dosky, odchýlil ich a tak vnikol do kôlne. Odtiaľ potom ukradol 50 ks kovových upínacích spojok, 5 lešenárskych kovových trubiek, železný šrot v celkovej hmotnosti cca 50 kg a hliníkový šrot v celkovej hmotnosti cca 10 kg. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 200. - €. Polícia začal v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.

Zmizol kompresor za viac ako 11 500. - €:
Policajti z Kežmarku vyšetrujú od včera krádež kompresoru z garáže v budove hasičskej zbrojnice v Tvarožná.
Zatiaľ neznámy páchateľ v dobe od 4.3.2011 do 7.3.2011 odstránil visiaci zámok na uzamknutej garáži, z ktorej následne ukradol kompresor žltej farby s príslušenstvom. Popradskej firme, ktorej kompresor patril, vznikla jeho krádežou škoda 11 580. - € a poškodením zariadenia vznikla ďalšia škoda vo výške 3. - €.

Ukradli telefónny kábel:
Medzi obcami Bertotovce a Chminianska Nová Ves (okr. Prešov) ukradol niekto časť vedenia telefónneho káblu.
Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe 5.3.2011 do 7.3.2011 v lesnom poraste medzi uvedenými obcami prerušil a ukradol 45 m telefónneho metalického kábla na trase Prešov - Poprad. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 500. - €. Policajti z Chminianskej Novej Vsi začali trestné stíhanie pre prečin poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia a prečin krádeže.

Z traktora ukradli reťaze
Na policajnú linku 158 bola včera ráno oznámená krádež reťazí z kolies traktora v Tatrách.
Doposiaľ neznámy páchateľ prišiel v dobe od 3.3.2011 do 7.3.2011 k jednej z chát v Tatranskej Kotline, pri ktorej bol zaparkovaný traktor. Z jeho kolies následne ukradol 4 kusy hrotových švédskych reťazí, čím spôsobil škodu 1 460. - €. Prípad vyšetrujú policajti zo Ždiaru ako prečin krádeže.
 

Vyberte región